Als je als stelletje of met je gezin een vakantie wilt boeken denk je wellicht niet meteen aan België. Onze zuiderburen staan ook niet direct bekend om het meest zonovergoten land en de meeste mensen geven dan ook de voorkeur aan Frankrijk, Spanje of Italië als ze hun zomervakantie boeken. Maar de ervaring leert mij dat je ook in de Zuid Europese landen pech kunt hebben met het weer, net zo goed als dat het in België (en Nederland) stralend en strakblauw kan zijn, zelfs in de lente. Precies om die reden boeken mijn vriend en ik al jaren een vakantiehuis in België voor in de meivakantie. En tot nu toe hebben we eigenlijk altijd geluk gehad met het weer, wat bevestigt dat het echt nergens voor nodig is om voor een weekje vakantie helemaal naar Zuid Frankrijk te rijden. Ons vakantiehuis in België is altijd goed bevallen en we zien dan ook niet in waarom we van regio zouden veranderen. België is nu eenmaal een ontzettend mooi land, met veel prachtige wandel- en fietsgebieden en leuke steden die ons nooit vervelen. 

Een vakantiehuis in België vlakbij de grote stad

Wat we meestal doen is een vakantiehuis in België zoeken vlakbij een grote stad. Op die manier profiteren we namelijk optimaal van de locatie. Het huisje zelf in de natuur, zodat we veel kunnen wandelen en fietsen, en ‘s avonds echt tot rust kunnen komen met enkel het geluid van de vogeltjes. Maar wel op maximaal een half uurtje rijden van een grote stad zoals Antwerpen of Brugge, zodat we ook minstens twee dagen weg kunnen gaan van ons vakantiehuis in België en ons kunnen vermaken met winkelen, een bioscoopje of gezellig een avondje uit eten. Voor ons is dit echt de perfecte combinatie. Vooral de huisjes rondom de eerder genoemde Antwerpen of Brugge vinden we leuk. Beide steden hebben een rijke historie met prachtige gebouwen, heel veel musea en een groot winkelgebied met zowel grote ketens als kleinere winkeltjes van lokale ondernemers. Er gaat sowieso elk jaar een flinke doos echte Belgische bonbons mee naar huis, die overigens sneller op is dan we onszelf voorhouden. Vaak eten we de helft al op in ons vakantiehuis in België, nog voordat hij de reis naar huis overleeft. Maargoed, het is vakantie, dus het mag allemaal. 

Waar boek je de mooiste vakantiehuisjes?

Online vind je best een groot aanbod als je een vakantiehuis in België zoekt. Maar wij boeken eigenlijk al jaren op de website https://www.interhome.be. Interhome springt er namelijk voor ons echt uit qua service en gevoel van veiligheid tijdens het boeken. Allereerst hebben ze echt een enorm aanbod vakantiehuisjes, in ontzettend veel gebieden, waaronder regio’s in de volgende landen:

  • België
  • Frankrijk
  • Spanje
  • Oostenrijk
  • Slovenië
  • en nog veel meer

Bovendien kun je bij Interhome niet alleen terecht voor een knus vakantiehuis in België, maar zelfs voor huizen in de USA, Zuid-Afrika en Oman. Niet de eerste bestemmingen die in je opkomen als je denkt aan een gezellig vakantiehuisje, maar het is zeker mogelijk! En omdat Interhome de huisjes zelf controleert op kwaliteit en luxe, weet je van tevoren precies wat je boekt en wat je kunt verwachten. Daarnaast dragen ze zelf zorg voor de sleuteloverdracht en de eindschoonmaak, en kun je ze, mochten er zich problemen voordoen, 24/7 bereiken met je vragen en opmerkingen. En dat geeft ons al jaren een heel fijn gevoel, zodat we zonder zorgen kunnen genieten van ons met veel plezier uitgekozen vakantiehuis in België, zonder gedoe en al teveel geregel. 

Categories: Vakantie en Recreatie