Theater is bijzonder goed voor de sociale ontwikkeling van kinderen en tieners. Bovendien is het een erg leuke manier om de tijd te besteden. Met theater leren mensen creativiteit en inlevingsvermogen: beide zeer belangrijk in de maatschappij van tegenwoordig. Het wordt dan ook steeds populairder om jeugdtheater op scholen te organiseren. Fabela Rozo richt zich naast straattheater ook op jeugdtheater. Niet alleen voor scholen maar ook voor andere locaties kunnen voorstellingen geregeld worden via deze kunstzinnige onderneming. Het duo van de theaterproducties weet iedere keer weer iets verrassends en inspirerends neer te zetten. Met veel passie organiseren zij ook jeugdtheater voor iedereen die hierin geïnteresseerd is. Het aanbod blijft vernieuwen en heeft voor iedere smaak en iedere gelegenheid wel een goede optie. Momenteel zijn bijvoorbeeld de volgende voorstellingen beschikbaar:

  • Pop is ziek: een herkenbaar verhaal voor veel kinderen over speelgoed dat tot leven komt. Dit theaterstuk spreekt tot de verbeelding en zorgt daarom voor meer inlevingsvermogen
  • Platic piraten: deze voorstelling neemt de toeschouwers mee op een spannend avontuur met twee piraten
  • Angsthazen: theatervoorstelling geschikt voor alle leeftijden over de verschillende angsten die mensen kunnen hebben en hoe hiermee omgegaan kan worden

Naast bovenstaande voorbeelden vindt je nog veel meer boeiende voorstellingen bij dit unieke jeugdtheater. Zoals je ziet is het aanbod zeer veelzijdig en is er voor iedereen een geschikte optie.

Ontdek jeugdtheater als bijzondere onderwijsvorm

Onderwijsvormen worden door de jaren heen steeds weer aangepast aan de veranderingen in de samenleving. Tegenwoordig wordt er veel meer waarde gehecht aan creativiteit en inlevingsvermogen dan vroeger. Ook jeugdtheater speelt hierbij steeds meer een rol. Theather kan voor ieder persoon erg leerzaam zijn. Door je in te leven in een toneelstuk kun je veel leren over jezelf, anderen en over de wereld in het algemeen. Door jeugdtheater te combineren met meer alledaags onderwijs, kun je het onderwijs dus erg goed verrijken. Bovendien zullen de meeste kinderen en tieners deze onderwijsvorm zeer kunnen waarderen omdat het veel vrijheid en eigen inbreng mogelijk maakt. Jongeren kunnen zeer vrij een eigen inbreng leveren bij theatervoorstellingen. Als toeschouwer en als acteur of actrice kan iedereen veel opsteken van jeugdtheater. Op Fabela-rozo.com zijn beide opties mogelijk. Het theaterduo gaat veel scholen, bibliotheken en andere locaties af om inspirerende theaterstukken op te voeren. Het duo verzorgt echter ook interactieve workshops. Met een workshop kunnen kinderen en tieners zelf ontdekken wat zij kunnen doen met theater. Hieronder lees je meer over deze interactieve manier van leren.

Leuke en leerzame workshops voor alle leeftijden

Tijdens een theaterworkshop van het jeugdtheater van Fabela Rozo wordt altijd een zeer open en flexibele benadering gebruikt. Iedere workshop is weer anders en wordt speciaal samengesteld voor de doelgroep en gelegenheid. Het jeugdtheater is geschikt voor alle leeftijdscategoriën. Voor gemengde groepen kan er een voorstelling voor alle leeftijden ontworpen worden. Voor meer specifieke leeftijdsgroepen kan er jeugdtheater op maat geregeld worden. Op die manier levert het theaterduo voor iedereen workhops op maat. Bovendien staat het theaterbedrijf altijd open voor inbreng van buitenaf. Neem dus gerust contact op als je vragen hebt of als je je eigen wensen en ideeën naar voren wilt brengen. Bij Fabela Rozo staat een open benadering altijd voorop. Door samen te brainstormen worden de meest bijzondere producties bereikt. Ook om deze reden werkt het duo graag samen met de jeugd. Van kinderen en tieners valt een hoop te leren en het is iedere keer weer een verrassing wat het resultaat is van een workshop. Op de website is veel informatie te vinden over de verschillende service en diensten van deze theateronderneming. Neem gerust contact op en kijk wat jij kunt regelen.

Categories: Vrije tijd en Hobby