Naar of door Argentinië reizen, het is een van dé landen om de Zuid Amerikaanse cultuur goed te leren kennen. Als je op zoek bent naar een lans vol passie, superlatieven en contrasten, dan is door Argentinië reizen echt iets voor jou, het is een ervaring die je voor de rest van je leven met je mee zult dragen. Atacama.be is een reisorganisatie dat onder andere reizen door Argentinië organiseert. Treed in de geest van Borges, Evita Peron, of de avonturiers Ernesto Che Guevara en zijn vriend Alberto. Drink een cafecito met de Porteno’s van Buenos Aires. En raak gecharmeerd in de oude volkswijken met zijn graffiti kunst en hoge Montmartre gehalte, of dwaal door San Telmo waar elke straathoek de tango en Carlos Gardel ademt. Dit en meer beleef je wanneer door naar Argentinië te reizen. 

Waarom zou je door Argentinië reizen?

Waarom zou je door of überhaupt naar Argentinië reizen? Je kunt zoveel redenen opnoemen waarom iemand door Argentinië moet reizen. Zo zijn er weinig landen in de wereld met zo’n grote variëteit in landschappen: van gletsjers tot aan jungles, van woestijngebergten tot hooggebergten, van pampa’s tot de enorme, mooie stranden. Bovendien is Argentinië niet alleen een mooi land met veel diversiteit, Argentinië is ook een veilig en gastvrij land, veel mensen verwachten dit niet van een Zuid Amerikaans land, maar het is echt zo! Voor zowel rustzoekers als avonturiers is het een ideale vakantie om door Argentinië te reizen.

Argentinië kent eveneens een grote verscheidenheid aan culturen, elk met een eigen soort karakter. Deze grote cultuur diversiteit ze je ook terug in de Argentijnse keuken:

  • Empanadas (elke regio heeft vanzelfsprekend zijn eigen overheerlijke recept)
  • Humita, locro (een soort stoofschotel)
  • Visschotels (dit dan vooral langs de kust)
  • Schaaldieren (dit dan vooral langs de kust)
  • Pasta’s
  • En niet te vergeten het beroemde Argentijnse vlees.

Argentinië heeft niet alleen heerlijk eten, het heeft ook verrukkelijke wijnen, zoals de rode ‘Malbec’ en de witte ‘torrontés’. Voor de liefhebbers van zoetigheid zijn de ‘dulce de lege’ en het ambachtelijke bereide ijs een must!

Wanneer kun je het beste door Argentinië reizen?

Eigenlijk kun je het gehele jaar door Argentinië reizen. In de winter, dit is in Argentinië rond juni en juli, is vooral in het midden en noorden van het land een prima reisperiode; in de winter is het overwegend droog met vele zonuren. Het voor- en Najar zijn geschikt om door geheel Argentinië te reizen. Hartje zomer, dit is in Argentinië rond januari en februari, is het erg warm in het midden en in het noorden van Argentinië, juist dan is Patagonië een populaire bestemming. In pasagonië ligt onder andere de Perito Morenogletsjer en het Argentinomeer en Viedameer. Verder vind je er de nationale parken als Los Glaciares, Tierra del Fuego, Nationaal park Nahuel Huapi en Torres del Paine. Ook kun je een uitje naar Valdés boeken. Valdés is een schiereiland waar onder andere walvissen en zeeleeuwen voorkomen. Ideaal dus ook voor de natuur- en dierenliefhebbers onder ons!

En? Lijkt het je iets? Door Argentinië reizen? Twijfel niet en neem een kijkje, wellicht is dit de vakantie waar je al die tijd naar gezocht en verlangt hebt! 

Categories: Vakantie en Recreatie