Sinds het overlijden van mijn oom zijn de banden van onze familie niet meer geworden wat ze ooit geweest zijn. Mijn oom was altijd de persoon geweest die iedereen bij elkaar hield. Op zijn verjaardagen kwam de familie altijd bij elkaar. Op zijn sterfbed verzocht hij iedereen om contact te houden, ook nadat hij overleden zou zijn. Hoewel iedereen ja zei, bleek de werkelijkheid anders. We hebben een grote familie dus het plannen van iets is niet makkelijk. We spreken elkaar niet allemaal elke dag omdat we allemaal druk zijn. Daarom hebben Hans en ik besloten om samen iets te regelen. Een familiedag in Twente aangezien het grootste gedeelte van de familie hier in de buurt woont waardoor de afstand voor iedereen zo kort mogelijk zou zijn. Maar echt zelf iets organiseren, dat ging ons niet lukken. Daar hadden we zelf ook veel te veel voor te doen. Daarom besloten we op zoek te gaan naar een partner die een familiedag in Twente voor ons kon organiseren. Die vonden we gelukkig redelijk snel, de website van Outdoor Unlimited komt namelijk al snel op Google naar voren wanneer je zoekt naar een familiedag in Twente: outdoorunlimited.nl.

Veel te doen tijdens een familiedag in Twente

Onze familie bestaat uit veel mensen met uiteenlopende leeftijden en uiteenlopende interesses. Dat maakt het niet makkelijk om zelf een familiedag in Twente te organiseren. De mensen van Outdoor Unlimited lieten al snel de verschillende opties zien en een paar opties vielen direct op:

  • Schieten
  • Arrangement
  • Vrije keuze

We besloten uiteindelijk om te gaan voor iets hogere kosten op de familiedag Twente door verschillende mogelijkheden te combineren. Op die manier wisten we namelijk direct zeker dat iedereen iets te beleven zou hebben en dat het interessant zou zijn voor alle mensen die langs zouden komen. Gelukkig kwam ook letterlijk iedereen en hebben we erg kunnen genieten van alle mogelijkheden die geboden werden. De mannen hebben vooral erg genoten van het schieten, waar een complete competitie van gemaakt werd. Hoewel Hans duidelijk voorsprong heeft door zijn achtergrond in het leger, heeft hij de wedstrijd niet gewonnen. Die werd gewonnen door Hendrik, 17 jaar en blijkbaar een erg goede schutter. Of iemand met heel veel geluk tussen de familiedag in Twente natuurlijk.

Meer contact houden in het vervolg

De familiedag in Twente werd een groot succes en na de dag werd besloten om meer contact te hebben. We hebben toen direct ingegrepen en gezegd dat er concrete plannen gemaakt moeten worden omdat het contact anders opnieuw verwatert. We hebben daarom afgesproken om eens per jaar een familiedag te organiseren. Het maakt niet uit waar, het gaat er vooral om dat het een leuk feest wordt waarbij de kosten verdeeld kunnen worden over alle mensen die meedoen. Ook dat laatste hebben we aangepast: ieder gezin betaalt jaarlijks een bepaalde bijdrage. Zo zorgen we ervoor dat het aantrekkelijker is voor iedereen om te komen, blijven de kosten lager en kunnen mensen elkaar nooit scheve blikken toewerpen. Voor onze familie is dat belangrijk, omdat mijn oom altijd de persoon geweest is die scherven kon helen. Door ervoor te zorgen dat het contact nu gewoon goed blijft en iedereen elkaar blijft zien – al is het maar eens per jaar – hebben we een sterkere basis en houden we sowieso al meer contact. Overigens was dat direct al merkbaar: verschillende mannen hadden het schieten zo leuk gevonden dat zij samen zijn gaan schieten op een vereniging waar zij elke maand een wedstrijd hebben. Weten wij in ieder geval wat we in het vervolg niet meer op een familiedag moeten plannen!

Categories: Vrije tijd en Hobby